Profiteer van onze brexitproof transportdiensten

Met jaarlijks meer dan 140.000 geleverde eenheden vanuit het Europese vasteland aan het VK & Ierland is ECS de gespecialiseerde partner bij uitstek voor uw transport. Ons netwerk handelt wekelijks meer dan 80 rechtstreekse afvaarten af vanuit Zeebrugge en Rotterdam richting het VK & Ierland. Daarnaast bedienen we verschillende havens in Frankrijk, Spanje en andere Europese landen. Om een vlot transport van uw lading te garanderen biedt ECS u een brexitproof dienstverlening, waarbij we alle douane- en administratieve formaliteiten voor u uitvoeren.

Vlot de grenzen over

Naar aanleiding van de Brexit veranderen de handelsregels tussen het VK en het Europese vasteland. Het goederenverkeer tussen de EU en het VK wordt onderworpen aan grens- en douaneformaliteiten. Om de naleving van de regels te garanderen en eventuele vertragingen tot een minimum te beperken informeren onze douane-experts onze klanten naar behoren over alle inklaringsprocedures en douaneaangiften die moeten worden gevolgd. Bovendien bieden we one-stop-shopoplossingen voor klanten die hun import- en exportdouaneformaliteiten willen uitbesteden, zodat hun goederen vlot de grenzen over kunnen.

Douaneformaliteiten uitbesteden

We bedienen het VK via niet-begeleid transport. Omdat er geen chauffeur meegaat met de lading, wordt het wachten op douaneformaliteiten vermeden, zonder dat dit invloed heeft op de totale doorlooptijd.

  • Verscheping vanuit Zeebrugge, Rotterdam, Moerdijk en Amsterdam
  • 25 afvaarten per dag
  • Overzettijden tussen 9 en 14 uur
  • Douaneformaliteiten geregeld op zee
  • GCP slechts enkele km verderop

Voor klanten die hun douaneformaliteiten willen uitbesteden, verzorgt ECS de volledige administratie met betrekking tot de douane-export en -import naar het VK. ECS biedt ook ondersteuning aan klanten die (een deel van) deze administratie liever zelf afhandelen.

Met meer dan 200.000 aangiften per jaar vormen douaneaangiften een standaardonderdeel van ons aanbod. Hierdoor zijn onze supplychainoplossingen perfect voor klanten die zich richten op de grote retailers.

ECS levert logistieke oplossingen op maat. Ons team staat altijd voor u klaar om te bespreken hoe we echte waarde kunnen toevoegen aan uw end-to-endsupplychain.

Neem contact op met onze experts