ECS levert duurzame en kosteneffectieve end-to-end supply chain-oplossingen, zoals opslag, innovatief transport en cross-docking diensten in heel Europa en in het VK & Ierland.

Zeebrugge: de beste uitvalsbasis naar het VK

Vanuit ons hoofdkantoor in Zeebrugge bereiken uw goederen snel alle bestemmingen in het VK. Omdat we naar de dichtstbijzijnde haven varen en alleen de laatste kilometers over de weg afleggen, sparen onze klanten heel wat kilometers uit op de weg en raken ze snel en betrouwbaar overal in het VK. Met 10 afvaarten per dag vanuit Zeebrugge biedt ECS de ultieme flexibiliteit.

In vergelijking met de klassieke route via Calais besparen onze klanten tijd, geld en CO2

  • Efficiëntere routes
  • Grotere opleggers
  • Optimalisatie door consolidatie

Ontdek ons intermodale netwerk

Logistiek met toegevoegde waarde, van transport tot opslag

Als experts in logistiek bieden we one-stop-shop oplossingen om de end-to-end supply chain van onze klanten te optimaliseren. Door de volledige goederenstroom te analyseren ontwikkelen we een supply chain op maat van uw behoeften, van het transport in Europa tot de opslag en levering in het VK. Met behulp van skimmingrobots zorgen we ervoor dat uw palletten maximaal gevuld zijn op het continent en toch voldoen aan alle retailvereisten en andere normen voor pallethoogte. Daarnaast bieden we ook herverpakking, herstapeling en andere supply chain-diensten op maat, zodat producenten kunnen focussen op een optimaal productieproces.

Geoptimaliseerde FMCG-strategieën voor retail

We zijn een voorkeurspartner van de retailsector en werken leveringsstrategieën op maat uit voor FMCG-producten. ECS verwerkt dagelijks orders van alle grote Britse retailers en garandeert levering binnen de 48 uur. We centraliseren de producten van meerdere leveranciers en meerdere retailers op één locatie, om onnodige voorraden te voorkomen in de Britse magazijnen. Producenten genieten dezelfde voordelen, omdat ze hun voorraad op één plek kunnen centraliseren voor alle retailers.

Tijd- en kostenbesparende consolidatie

Omdat we dagelijks de orders van alle retailers verwerken, kunnen we de vulling van onze opleggers en containers voortdurend optimaliseren op basis van deze retailorders. Door meerdere leveranciers en meerdere retailers te combineren kunnen we zware en lichte producten samen transporteren en zo het aantal verschepingen beperken. Dankzij onze vloot supermegaopleggers met een binnenhoogte van 3,60 m kunnen we optimaal consolideren. Hierdoor kunnen we het aantal vrachtwagens met 30% verminderen en tijd en geld uitsparen.

Strategisch verbonden

Doordat onze magazijnen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk via het spoor met elkaar zijn verbonden, kunnen we deur-tot-deuroplossingen en just-in-timeleveringen bieden. We leveren in Frankrijk en de Benelux via de trimodale terminal in Dourges, waar we over een magazijn beschikken met meer dan 65.000 palletten.

  • Dagelijks vertrekken 8 treinen vanuit de terminal naar verschillende bestemmingen in Frankrijk en Spanje of omgekeerd
  • Dagelijkse verbindingen met Zeebrugge, Antwerpen, Rotterdam & Le Havre
  • Verbonden via binnenschepen voor trage inkomende & uitgaande stromen

Vanuit ons magazijn in Manchester, waar we elke dag de klok rond actief zijn, verzorgen we de palletdistributie naar de belangrijkste Britse retailers. Deze locatie is ideaal gelegen voor stromen van en naar Ierland en heeft ook een kortevaartverbinding met Spanje en Portugal.

ECS levert logistieke oplossingen op maat. Ons team staat altijd voor u klaar om te bespreken hoe we echte waarde kunnen toevoegen aan uw end-to-end supply chain.

Neem contact op met onze experts