ECS heeft dit jaar de Baanbrekers-prijs ontvangen voor haar inzet rond duurzaam spoortransport. Die prijs wordt sinds 2019 jaarlijks uitgereikt door Multimodaal Vlaanderen, het multimodale adviescentrum van het innovatieplatform voor de Vlaamse logistieke sector VIL. De marktleider op het vlak van Supply Chain en Intermodaal Transport kreeg de prijs voor haar plannen om het aandeel containers dat via spoorwegen vervoerd wordt verder te doen stijgen tegen 2030. Om dat mogelijk te maken, wordt in april 2023 een nieuw high-bay magazijn in gebruik genomen aan het hoofdkwartier in Zeebrugge. 

Tijdens een interactieve awardshow in Technopolis reikte Heidi Hendrix, Head of Customer & Product Management van Infrabel, de Baanbreker Spoor-award uit aan Hugo Donche, Supply Chain en Development Director bij ECS. Momenteel vervoert ECS jaarlijks meer dan 300.000 ladingen, waarbij 30% van de afstand in intermodaal transport via spoorwegen verloopt. De komende jaren wordt volop ingezet om het aandeel via spoor verder te laten stijgen. “Deze prijs is vooral een erkenning voor al onze medewerkers die deze modal shift waarmaken en blijven geloven in de kracht van het spoor”, bedankte Hugo Donche bij het ontvangen van de award. “Doordat onze mensen elke dag deze visie uitdragen, kunnen we als logistieke speler het verschil maken.”

" Deze prijs is vooral een erkenning voor al onze medewerkers die deze modal shift waarmaken en blijven geloven in de kracht van het spoor "
Hugo Donche

High-bay magazijnen
Een groter aandeel van het spoortransport heeft niet alleen een positief effect op de drukte van het wegennet, het zorgt ook voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Om dat plan mogelijk te maken werkt ECS momenteel de nieuwe high-bay uitbreiding af bij het bestaande laagbouwmagazijn aan de Lanceloot Blondeellaan, vlakbij de hoofdvestiging in Zeebrugge. De high-bay uitbreiding zal in april 2023 operationeel zijn. Deze high-bay magazijnen zijn een mooi voorbeeld van het opschaalpotentieel van de huidige spoorverbonden magazijncapaciteit.

CSR-strategie
De voornaamste reden om de capaciteit van de met de spoorwegen verbonden magazijnen uit te breiden, is het verminderen van het aandeel wegtransport. Dat past binnen de CSR-filosofie van ECS: “Creating Sustainable & Reliable logistics”. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers en trailers, die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa.