Vorige week zette ECS mee de schouders onder de campagne “Goede zaken doen van VOKA, het Vlaams netwerk van ondernnemingen. Als bedrijf zien we het inderdaad als onze missie om een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving, het economische welzijn en de sociale cohesie, met respect voor het milieu. Door in te zetten op een modal shift en het wegtransport te verminderen, dragen we bijvoorbeeld bij aan een groenere toekomst en zorgen we tegelijkertijd voor een efficiënte en betrouwbare logistiek voor onze klanten. We noemen dat CSR Logistics: Creating Sustainable & Reliable Logistics.

Ook op andere vlakken geeft ECS vorm aan haar visie op maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Aan bezige bijen geen gebrek in de haven van Zeebrugge, maar bij ECS klinkt sinds vorig jaar opvallend meer gezoem. Zo plaatsten we vorig jaar twee bijenkasten op ons grondgebied, en alle medewerkers konden al van het resultaat proeven. Het is een van de eerste ideeën in een reeks van duurzame initiatieven die de werknemers zelf bedachten.

" Creating Sustainable and Reliable Logistics, CSR Logistics, vormt de kern van onze missie "

De bijenkasten werden geplaatst door Beeing, een imkerij uit Wevelgem die zich actief inzet op het vlak van duurzaam groenbeheer en het creëren van duurzame leefomgevingen. Om de natuur in de omgeving niet te hard te verstoren, blijft het aantal kasten beperkt. De twee kasten bevatten samen zo’n 80.000 bijen, die jaarlijks ongeveer twaalf kilo honing opleveren. Deze werd geoogst en in geschenkpotjes afgegeven aan de medewerkers.

De bijenkasten zijn maar een van de vele ideeën die geopperd werden door het personeel van ECS. In totaal gaven de verschillende bedrijfsafdelingen 39 ideeën om met ECS nog meer in te zetten op duurzaamheid. Dat gaat van het plaatsen van meer planten in de kantoren tot ploggen op het strand van Zeebrugge.