Zeebrugge, 7 juni 2023 - Sven Pieters is door de Raad van Bestuur benoemd tot nieuwe CEO van ECS. Hij volgt Philippe Mathieu op, die in april 2022 werd aangesteld als tijdelijke CEO na de herschikking van het aandeelhouderschap binnen de groep.

Sven Pieters (49) was de voorbije elf jaar actief in verschillende leidinggevende functies binnen de Barry Callebaut Group. Hij begon in oktober 2022 bij ECS als Managing Director Supply Chain. Na zes maanden van kennismaking en overdracht, neemt hij nu de rol van CEO op. “De strategie, visie en missie van ECS blijven daarbij ongewijzigd”, benadrukt kersvers CEO Sven Pieters.

" De strategie, visie en missie van ECS blijven ongewijzigd "
Sven Pieters - CEO

Duurzaamheid blijft een belangrijk aspect in alles wat ECS doet. Dat is niet alleen merkbaar in de investeringen in het intermodale netwerk en de verdere transitie richting duurzaam spoortransport, maar ook in de inspanningen met betrekking tot duurzame carrières voor ECS-medewerkers met ons Great Place To Work-actieplan. Zo realiseert ECS zijn groeiambities, zowel door de verdere uitbouw en investeringen in spoorverbonden magazijnen zoals de Highbay 2, als door het bevorderen van de modal shift met uitbreiding van corridors en het intermodaal netwerk. De unieke relatie en service ten opzichte van het post-Brexit Verenigd Koninkrijk met uitgebreide eigen douanediensten blijft ook een groeiend verhaal.