Het Zeebrugse logistiek- en transportbedrijf ECS2XL heeft een vergunning gekregen voor de bouw van twee nieuwe magazijnen op zijn locatie in de Zeebrugse Transportzone. De werken gaan binnenkort van start. ECS2XL, gevestigd in Zeebrugge, is een Europese marktleider in geïntegreerde supplychain en intermodale oplossingen. Ons familiebedrijf, dat in 1995 werd opgericht, is actief in meer dan 35 Europese landen. We zijn gespecialiseerd in transport en logistiek tussen het Verenigd Koninkrijk & Ierland en het Europese vasteland.
 
De voorbije 10 jaar heeft ECS2XL een groei met dubbele cijfers gerealiseerd, zowel autonoom als door acquisities. Het kan dergelijke groeicijfers voorleggen door te investeren in mensen, technologie, data, automatisering en digitalisering.

Om deze groei verder te ondersteunen plant ECS2XL de bouw van twee nieuwe magazijnen, goed voor een totale capaciteit van meer dan 10.000 m2. Deze nieuwe magazijnen zullen ook een aanzienlijk aantal nieuwe banen opleveren voor de regio. Beide magazijnen zullen hoofdzakelijk worden gebruikt voor de overslag en opslag van levensmiddelen.

Een eerste magazijn voor gekoelde goederen zal een uitbreiding vormen op van het gekoelde magazijn dat reeds in gebruik is op de bedrijfslocatie aan de Karveelstraat. Het nieuwe koelmagazijn wordt uitgerust met vijf nieuwe laadkades.

Het tweede magazijn komt op de locatie van de voormalige gebouwen van La Bretagne Logistics, die al jaren leegstaan langs de Kraakstraat. Deze gebouwen worden afgebroken.

Het nieuwe magazijn krijgt een verwarmingssysteem, zodat de temperatuur nooit onder de 4 °C daalt. Het wordt voorzien van 29 laadkades.

De uitbreiding komt er mede dankzij de voortdurende inspanningen van de stad Brugge voor lokale bedrijven. Er is ook ruimte voorzien voor de opslag van palletten, ruimte voor de brandweer en een parkeerterrein voor zowel vrachtwagens als personenwagens.